Bedreigd

Bedreigd (50 x 60)

09/02/2014

Tussen de melkwegstelsels, sterren en planeten, schittert onze blauwe planeet als een prachtig juweel. De evolutie heeft dit kleine zonnestelsel en deze relatief kleine planeet alle kansen gegeven om zich zo ver te ontwikkelen dat er intelligent leven ontstond. Er was een meteoorinslag voor nodig, die zowat 95% van alle leven op aarde vernietigde, doch in haar schoot de bouwstenen meebracht voor nieuw en ongekend leven: menselijk leven.

De ‘grote coördinator’ moet voor dit wereldje wel een bijzondere voorkeur hebben gehad. Een prachtige gift aan de mensheid, die
verondersteld wordt ze te behoeden en bewaren voor alle komende generaties. Doch tot hiertoe hebben ze er niet veel van gebakken.

Onze ‘tuin van Eden’, wordt door zijn bewoners niet enkel slecht onderhouden, doch ook uitgebuit, opgedeeld, gedeeltelijk vernield en
vervuild… Zodanig, dat we moeten vrezen voor de toekomst en alle hens aan dek dient geroepen te worden om het tij te keren. Hoog tijd om deze mooie parel beter te beschermen en te bewaren. Onze nakomelingen zullen er ons dankbaar voor zijn.

Plaats een reactie